verbindt mensen met hun groene leefomgeving

De mens achter het groen

Mijn naam is Maurice Kruk. De relatie tussen de mens en zijn groene leefomgeving loopt als een rode draad door mijn arbeidzame leven. Dat is geen toeval, maar een bewuste keuze. Mijn ideaal is een wereld waarin mensen zich betrokken voelen bij hun groene leefomgeving en zich daar ook actief voor inzetten. Er is niets mis met idealisme, het is wat de wereld inspireert!

 

Groen delen, doen, bewegen en inspireren

Op verschillende manieren draag ik naast mijn werk zelf ook bij aan mijn eigen ideaal. Ik deel graag mijn brede kennis en kunde. Dat doe ik vooral via de sociale media. Samen met Paul Minkjan schreef ik Het Knotbomenboek voor Nederland & Vlaanderen en verzorg ik lezingen en excursies. Ik luister open en onbevooroordeeld naar wensen en meningen en neem die serieus.

 

Als vrijwilliger draag ik actief mijn steentje bij met natuur- en landschapsbeheer en als moestuinier hou ik rekening met flora en fauna. Ik beweeg mij graag in het groen als wandelaar, fietser, schaatser of langlaufer.

 

Met mooi beeldmateriaal wil ik mensen betrekken bij hun groene leefomgeving en ze inspireren daar meer voor te doen. En dat allemaal voor onze toekomst, waarin plaats is voor mensen én groen.

 

Duurzame onderneming

Duurzaam samenleven vraagt ieders inzet. Ook van ondernemingen en zeker van Bureau Mens&Groen. Daarom wil ik ook zoveel mogelijk groen en maatschappelijk betrokken ondernemen.

 

Ik houd kantoor aan huis en gebruik daar onder meer groene stroom en milieuvriendelijke kantoormaterialen. Offertes, contracten en facturen mail ik bij voorkeur om bomen/papier te besparen. Als ik toch papier gebruik, dan met FSC keurmerk. Ik reis zoveel mogelijk met het openbaar vervoer en voor korte afstanden pak ik de fiets. Mijn auto is een hybride en daardoor zeer zuinig met brandstof.

 

Mens& Groen is actief betrokken bij Sportschool De Open Lucht. Dit initiatief beoogt via sport sponsorgelden voor natuur en landschapsprojecten te verwerven.